Прокуристът на „Пирогов“: В момент на нарастващи задължения болницата е обявила обществена поръчка за над 1 млн. лв.

  • 01 юли 2022 17:38

  • 550
  • 2
Прокуристът на  „Пирогов“: В момент на нарастващи задължения болницата е обявила обществена поръчка за над 1 млн. лв.
© Булфото (архив)

"За година болница „Пирогов“ дава над един милион лева за канцеларски материали", каза прокуристът на лечебното заведение Пламен Милев, предаде  БТА.

По думите му и в момента на нарастващи задължения и на просрочия към доставчици, болницата е обявила обществена поръчка за канцеларски материали. "За една година просрочените дългове на болницата от девет милиона лева стават близо 17 млн.лв., като основно задълженията са към доставчици на лекарства и на медицински изделия", посочи още Милев.

"Александровска болница също има задължения, но те искат по някакъв начин да им се помогне, държавата да гарантира пред кредитори да им бъде отпуснат кредит, а от „Пирогов“  няма такива искания и няма никакви опити да бъде спасено финансовото състояние", каза още Милев.

"Не само, че няма такива опити, но имаше опити да бъде възпрепятстван и прокуристът относно финансови документи", каза министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова.

Преди дни Сербезова освободи проф. Иван Поромански от директорския пост на болница „Пирогов“.

Освободиха директора на "Пирогов" заради нередности

Валери Зайцев
550 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.01 | 23:17

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.07.01 | 21:40

1
Долу ръцете от Пирогов! Това е болницата, която не връща пациенти, защото не са с протекции или с особен социален статус! Поклон пред лекарите там, които не искат парите за платените операции предварително.Поклон пред лекарите, сестрите, специализантите!

Добави коментар

Водещи новини