Министърът на здравеопазването поздрави медицинските сестри по повод професионалния им празник 

  • 12 май 2022 12:07

  • 395
  • 2
Министърът на здравеопазването поздрави медицинските сестри по повод професионалния им празник 
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

През последните две години на пандемията от коронавируса се уверихме, че сестринството не е просто професия, то е начин на живот. С тези думи министърът на здравеопазването проф. Асена СербезоваАсена СербезоваПроф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава се обърна към медицинските сестри в България по повод Деня на сестринството, съобщиха от министерството.  

В поздравителен адрес до Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи проф. Сербезова пише, че на 12 май почитаме милосърдието, съпричастността, благородството, които българските медицински сестри притежават.  Здравният министър припомня думите на британката Флорънс Найтингейл, която полага основите на професията медицинска сестра: "Отдавам успеха си на това - никога не давам и не приемам оправдания". "Вярвам, че те са верую на всеки, посветил професионалния си път на грижата за здравето на хората", пише Сербезова. 

"Пандемията осветли вашия опит, вещина и мъдрост, които са ключови за преодоляване на всяко здравно предизвикателство, и ни припомни, че без тях сме загубени. С усилията, които полагахте ежечасно, с високия си професионализъм и неизменната подкрепа, която оказвахте на лекарите, вие помогнахте животът на хиляди български граждани да бъде спасен", пише още проф. Сербезова. 

Министърът посочва, че с екипа на министерството полагат усилия за осигуряване на най-добрите условия за работа в страната. „Стремим се посредством всички законови механизми да ви гарантираме достойни възнаграждения, които да ви носят удовлетворение всеки ден. Сигурна съм, че работейки заедно в духа на конструктивния диалог и взаимната воля, ще успеем да постигнем тези цели и съм убедена, че това ще се случи скоро“, посочва още Сербезова. 

Сербезова: В болниците, които не променят заплатите, увеличението на клиничните пътеки ще е 15%

Последвайте канала на

Константин Тодоров
395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
шжшиши

2022.05.12 | 12:32

1
правителството трябва да подава оставка
АНОНИМЕН

2022.05.12 | 12:33

2
в българия от години няма здравеопазване

Добави коментар

Водещи новини