Имунизационният център във ВМА спира да работи

  • 29 април 2022 16:43

  • 719
  • 0
Имунизационният център във ВМА спира да работи
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

От 1 май временният имунизационен център във ВМА преустановява своята дейност, съобщиха от лечебното заведение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Причината - наблюдаваната тенденция за намален брой на желаещите лица за ваксиниране и ангажираността на медицинския състав на лечебното заведение в изпълнение на задачи от националното здравеопазване и по медицинското осигуряване на Въоръжените сили на Република България.

Екипи на Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена (НПЦВЕХ) към Военномедицинска академия (ВМА) ще извършват занапред имунизацията срещу COVID-19 на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия.

588 са новите случаи на коронавирус у нас

От лечебното заведение уверяват, че е създадена организация при необходимост от имунизации срещу COVID-19 на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия това да става своевременно от специалистите от Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена, в който и понастоящем се осъществяват ваксинации срещу други инфекциозни заболявания.

Временният имунизационен център във ВМА бе разкрит в края на 2020 г. със старта на имунизационната кампания в България. Досега в него са поставени над 155 000 дози от ваксините срещу COVID-19, а общо във всички военни болници в страната близо 180 000 дози.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини