ВМА с поредно признание за битката с COVID-19

  • 28 април 2022 10:10

  • 773
  • 0
ВМА с поредно признание за битката с COVID-19
© ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) получи поредно признание за активното си участие, проявен висок професионализъм и всеотдайност при посрещането и преодоляването на пандемията от COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Отличието от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи бе връчено на Валентина Цекова, главна медицинска сестра на ВМА, по време на ежегодната церемония по случай 12-и май – Международен ден на сестринството. Сред най-добрите професионалисти по здравни грижи в България са и Росица Кръстева – старша медицинска сестра на Първа клиника по инфекциозни болести – звено, което повече от две години се грижи за пациенти с коронавирус, и старшина Десислава Стоева – старша медицинска сестра на Мултипрофилно спешно отделение, която бе сред първите екипи на временния ваксинационен център на ВМА, в който до момента са поставени над 150 000 дози от ваксините срещу COVID-19.

741 са новите случаи на заразени с COVID-19 в страната

Благодарни сме за високата оценка на съсловието. Тук е моментът да изкажа признателност към всички, които не само сега, но и през годините, чрез съвместните ни действия, са допринесли за авторитета и лидерските позиции на ВМА. Колеги, благодаря Ви за отговорното поведение, достойно за уважение! Бъдете здрави, пожела Валентина Цекова.

От началото на пандемията до момента екипите на ВМА участват активно в битката с вируса. Хиляди са пациентите с коронавирус, преминали през многопрофилните болници, част от структурата на ВМА – предимно среднотежки и тежки случаи.

Винаги сме подхождали към отделните пациенти индивидуално и по утвърдени научно обосновани терапевтични схеми. А зад добрите успехи в лечението стои огромният труд на всички екипи, дисциплината и добрата организация при осигуряването на диагностично-лечебния процес.

Снимки: ВМА

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини