Здравното министерство изпрати сигнал до ГДНП заради нередности в Националната Хематология

  • 12 април 2022 17:12

  • 1870
  • 0
Здравното министерство изпрати сигнал до ГДНП заради нередности в Националната Хематология
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Министерството на здравеопазването изпрати сигнал до директора на Главна дирекция „Национална полиция“ във връзка с извършена проверка в „Специализирана болница за активно лечение по хематологични заболявания“ ЕАД, гр. София. Това съобщиха от здравното министерство.

Проверяващите от Дирекция „Вътрешен одит“ на МЗ са констатирали, че през последните две години болницата е бракувала голямо количество скъпи лекарствени продукти, приложими при лечение на пациенти с хематологични заболявания.

Проверяват и "Пирогов"! Имало сигнали за фалшиви хоспитализации

Министърът на здравеопазването, в качеството му на едноличен собственик на капитала на дружеството, е извършил промяна в състава на Съвета на директорите на СБАЛХЗ ЕАД, която ще влезе в сила след вписване в Търговския регистър.

По отношение разпространените публично неверни твърдения, че работещите в лечебното заведение няма да получат заплатите си заради смяната в Съвета на директорите, МЗ информира:

Промените в състава на съвета на директорите на СБАЛХЗ ЕАД, съгласно разпоредбите на Търговския регистър, имат действие от вписването на въпросните промени в Търговския регистър. До вписване на промените в Търговския регистър, лицата на които е възложено управлението на СБАЛХЗ ЕАД, в случая проф. д-р Бранимир Спасов в качеството му на изпълнителен директор, има всички правомощия, свързани с управлението на дружеството. Не съществува период, в който дружеството остава без „легитимно ръководство“, тъй като вписаният съвет на директорите управлява до момента на вписване на новоизбраните членове на съвета. 

За проф. д-р Б. Спасов няма правна пречка да извърши необходимите действия за заплащане на възнагражденията на персонала, както и другите належащи действия, свързани с безпроблемното функциониране на лечебното заведение. 

Вписването на новите членове на Съвета на директорите се очаква да се случи в рамките на няколко дни, като необходимите документи са подадени в Търговския регистър.

До провеждането на конкурс, като изпълнителен директор предстои да бъде вписана д-р Галя Кондева - Мънкова, която и към момента е член на съвета на директорите. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1870 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини