Проф. Асен Балтов с мрачна прогноза: Очаквам ръст на COVID случаите, ваксинацията ще замре

  • 31 март 2022 17:28

  • 1560
  • 5
Проф. Асен Балтов с мрачна прогноза: Очаквам ръст на COVID случаите, ваксинацията ще замре
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Маските паднат, но само за някои. Прекалено рано е да се радваме, защото случаите на заболели все още са много. Нямаме все още такава нужда. Не можем да задължим някой да носи маска, след като става препоръчително, но когато имаме струпване на хора е редно да ги носим, за да се предпазваме. Надявам се, че все още има здрав разум. Това заяви бившият директор на болница „Пирогов“ проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31681

На въпрос защо толкова много хора в България починаха от COVID -19, проф. Балтов заяви, че причините за това са комплексни. „Голяма част от тези хора са с хронични заболявания. Този вирус увреждаше микроциркулацията, което засяга всеки орган. Виждаме, че всеки пети има пост COVID синдром. Не е добре, че толкова много хора преболедуваха“, подчерта той.

Здравният министър обяви кои мерки отпадат от 1 април

„С тази техника и с тези възможности, които има България лекувахме COVID-19 адекватно“, категоричен е бившият директор на болница „Пирогов“. „Това, което се направи беше на предела на силите на всички в системата на здравеопазването. Всеки има близък заболял или починал от COVID. Винаги сме се стремили да правим всичко за болните. Подходът към всеки пациент беше индивидуален“, обобщи проф. Балтов.

„Смятам, че ваксинацията ще замре. По думите му Министерство на здравеопазването не прави достатъчно за кампанията“, прогнозира той.

По повод закриването на COVID отделенията, лекарят заяви: „Аз съм много притеснен за моите колеги, които работят в тези отделения. Спира финансирането. Никой няма яснота какво се случва. Заложихме в бюджета 1000 лева за медиците на първа линия до края на юни. Сега разбираме, че те не са заложени в бюджета“.

„Личният лекар от утре няма да може да изписва PCR, ще може да дава направление за специалист, който ако прецени, ще ви дава направление. Освен това няма да може да се отива в болница, където сравнително бързо се хващаше COVID. Със сигурност ще има увеличаване на случаите през следващия един месец“, обясни проф. Балтов.

Той разкритикува решението на правителството за здравното осигуряване на бежанците от Украйна.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1560 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.04.04 | 12:52

5
този престъпник има очи да обикаля по студията и да се представя за лекар! какво стана с чувалите, хладилните камиони, с леглата от арената! нещастници! дано Господ ви накаже, защото ние няма да можем!
народен глас

2022.04.01 | 09:27

4
Това комсомолско правителство никога не прави нещо както трябва пак ще има сакатлък ама ако върнат заразата ще ядът бой с тоягата
Ани

2022.03.31 | 18:51

3
Бързата кучка, слепи ги ражда
poni

2022.03.31 | 18:03

2
4aka boko
Еми...

2022.03.31 | 17:46

1
Този що не е в затвора още?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини