ВМА продължава да надгражда: Осветиха реновираната Болнична аптека

  • 16 март 2022 12:13

  • 444
  • 0
ВМА продължава да надгражда: Осветиха реновираната Болнична аптека
© ВМА
Слушай новината Слушай новината

Днес, 16.03.2022 г., бе осветена реновираната Болнична аптека на Военномедицинска академия (ВМА). Звеното има ключова роля в работата на лечебното заведение, а ремонтни дейности в него не са извършвани от създаването му през 80-те години на ХХ век.

"Това е една от най-важните структури за всяка просперираща и модерна болница. Ремонтът беше истинско предизвикателство, тъй като тук не беше правен такъв от създаването на болницата. Преживяхте тези 8 месеца в неудобство, но сега ще работите в удобни и безопасни условия. Това е схващането на ръководството на ВМА по отношения на персонала в цялата Академия. Благодаря Ви за усилията, които полагате, те не са незабелязани. С разширяване обема на дейността на болницата, който е нарастнал 5 пъти от 2010-2012 г. насам, Вашата дейност също се е увеличила значително. Колеги, Вие заслужавате да работите в уютна обстановка. Бъдете здрави", заяви при освещаването началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. 

Втора чернодробна трансплантация във ВМА за седмица

Болничната аптека се ръководи от магистър-фармацевт Мария Илиева-Петрова, а екипът е изграден от висококвалифицирани и сертифицирани в областта на болничната фармация специалисти, преминали през множество специализации, обучения и курсове. 

Дейността на Болничната аптека е фокусирана в няколко важни направления: снабдяване на клиниките с лекарствени продукти; поддържане на лекарствен резерв; работа с цитостатични средства; предоставяне на фармакотерапевтична информация на клиниките; участие в експертни комисии на ВМА; работа по клинични проучвания; осигуряване на денонощно разположение на фармацевт; предоставяне на справки на клиники, звена и институции; реакция при бедствени ситуации и инциденти, съобщават от пресцентъра на ВМА. 

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини