Заради високите сметки за ток дейността на болницата в Свищов е под въпрос

  • 24 януари 2022 21:08

  • 1278
  • 0
Заради високите сметки за ток дейността на болницата в Свищов е под въпрос
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тройното увеличение на сметките за електроенергия застрашават дейността на общинската болница в Свищов. За това предупреди болничният управител Илиян Венков и настоя за спешни мерки от държавата към общинските болници, предаде БНР.

54 600 лева е била декемврийската сметка за ток на общинската болница в Свищов при 4000 киловатчаса по-малко потребление спрямо същия период на предходната година, когато сметката е била 19 хиляди лева.

Аналогични са разликите и с ноемврийските фактури, посочи болничният управител Илиян Венков: „Въпросът е, че ако тенденцията продължи, доста сериозно ще се разклатим финансово като се увеличават разходите. Ние приходите няма как да ги увеличим повече, ако не се промени размерът на клиничните пътеки“.

Решен е проблемът с недостигащите медици, но има проблем с наличието на медикаменти от групата на хепарините и с доставката на урбазон, коментира Венков: „Получихме някаква доставка, но не е пълноценна. И караме с алтернативни медикаменти“.

62 % е заетостта на обособените легла в Covid секторите в свищовската болница. Лечебното заведение няма интензивни легла. 

Община Дулово е с три пъти по-високи сметки за ток

Константин Тодоров
1278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини