119 лечебни заведения от извънболничната медицинска помощ стават "COVID зони"

  • 21 януари 2022 19:21

  • 942
  • 2
119 лечебни заведения от извънболничната медицинска помощ стават "COVID зони"
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

От НЗОК съобщават, че 14 ДКЦ- та и 16 Медицински центъра за извънболнична медицинска помощ в София град са сключили допълнителни споразумения за "Covid зони" към 20 януари т.г. Едно ДКЦ в РЗОК - София област и три МЦ (Медицински центъра) в общините Годеч, Своге и Горна Малина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31498

За работа като "COVID зони" договор с НЗОК в страната най-много COVID зони, които ще обслужват пациенти със симптоми на COVID-19 са в градовете Пловдив, Бургас, Габрово, Стара Загора и Варна.

Министър Сербезова обясни защо се налага затягането на COVID мерките

Ето пълния списък.

С решение на МС се промениха на представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, съобщават от обществения фонд.

За представители на държавата са определени Васил Пандов, Виолета Лорер и Естел Василева - Тодорова, на мястото съответно на д-р Александър Златанов, Людмила Петкова и Мария Беломорова.

Васил Пандов е началник на кабинета на министъра на здравеопазването. Той е доктор по право от 2013 г. , юрист на Българския лекарски съюз от 2003 до 2009 г. и на Българския фармацевтичен съюз от 2007 г.

Виолета Лорер през 2013 г., заема поста зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на министър-председателя Марин Райков, а през 2021 г. заема поста зам.-министър на финансите в първото служебно правителство на министър-председателя Стефан Янев. През периодите на заемане на двете длъжности е член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Понастоящем е началник на кабинета на финансовия министър Асен Василев.

Естел Василева - Тодорова през 2013 г. завършва международни икономически отношения в УНСС. В периода май - август 2021 г. е съветник на министъра на финансите в първото служебно правителство на министър-председателя Стефан Янев. От съобщението не става ясно каква е ролята ѝ в държавния апарат в момента и като каква влиза в Надзора на Касата.

За председател на Надзорния съвет на НЗОК е определен Васил Пандов.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
942 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Шуробаджанащина

2022.01.22 | 07:28

1
Виолета Лорер не е ли женската на министъра със същото име?
Хахаха

2022.01.22 | 07:30

2
Не е ясно дали е шуробаджанащина или кръвосмешение, сепак може да му е братовчедка например.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини