Увеличават COVID леглата в София 

  • 17 януари 2022 16:23

  • 603
  • 4
Увеличават COVID леглата в София 
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID ще бъде увеличен с около 10 процента през тази седмица. Това е една от мерките, които обсъдихме по време на общинския щаб днес заедно с директора на столичната РЗИ д-р Пенчев". Това пише на своята страница във Фейсбук столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31554

Съгласно новия противоепидемичен план София се намира на Етап 2. Отчита се както процентът на заетите интензивни легла, така и броят заболели, ръстът и регистрираната заболеваемост в организирани колективи. От разкритите до момента 1878 легла са заети 63 процента от местата за неусложнени пациенти и 71 процента от леглата за хора, които са на интензивно лечение. Увеличението на леглата ще стане на база възможностите на болници за осигуряване на медицински персонал. Директорите на всички общински болници декларираха готовност да увеличат броя на леглата за ковид пациенти, пише Фандъкова.

От миналата седмица продължава ръстът на заболеваемостта на седмична база, сега на 100 хил. души заболелите са 1756. Училищата и детските градини в София остават отворени, като само отделни училища и детски заведения са затворени заради по-голям ръст на заболели и карантинирани ученици и персонал.

Фандъкова призова гражданите да спазват COVID мерките и да се ваксинират

С решение на щаба се засилва работата на контролните екипи от общински служители и полицията за носене на маски в градския транспорт. Над 4000 са направените проверки от началото на януари от екипи на Столичния инспекторат, аварийната дирекция и общинска полиция.

Процентът ваксинирани граждани на територията на Столична община е 43 процента, като над 534 хил. души са със завършена ваксинация, допълва столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
603 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.17 | 17:48

4
Откога на обикновените настинки и грипчета започнаха да се наричат Ковид. Откога заради обикновени настинки се затварят граници, бизнеси, вкарват се хора в концентрационни лагери и болници, издават се зелени паспорти и здравите хора се обявяват за ненормални и втора ръка? Откога хората се инжектират с генетични отрови-биологични оръжия?

2022.01.17 | 16:58

3
ей Симидчиев , щи запаля мерцедеса и нисана , знам къде живееш , пази мустаците и тях щи отскубна

2022.01.17 | 16:57

2
кръстиха настинката ковид и лъжат ,че много се умирало , пневмония, брохнид, грип, всичко сега е ковид , за да мове Симидчиев да кара мерцедес за 100 хилки и да дава под наем 4 апартамента
Руми

2022.01.17 | 16:51

1
Кой няма ваксина вън от лечебното заведение!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини