Болниците в Пловдив са в готовност да разкрият допълнителни COVID легла

  • 11 януари 2022 16:50

  • 2496
  • 0
Болниците в Пловдив са в готовност да разкрият допълнителни COVID легла
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Няма да се разкриват допълнителни легла за COVID-19 на този етап, но болниците в Пловдив са в готовност да го направят веднага при нужда. Това реши на свое заседание Областния оперативен щаб /ООЩ/, чийто председател вече е новият областен управител Йордан Иванов, съобщиха от Областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Областният управител изпраща запитване до кметовете на общините в Пловдивска област за предстоящите масови мероприятия и ще се вземе решение дали те да се преустановят или да се проведат при особено засилен контрол от страна на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР.

Щабът реши да се създаде екип и с представители на ОДБХ и ОД на МВР, освен действащите съвместно с РЗИ, обяви още областният управител. Целта е да се подпомогне здравната инспекция по отношение на засилване контрола по противоепидемичните мерки.

РЗИ - Пловдив отчита скок на заболеваемостта с COVID-19

Добрата новина е, че карантината се спазва.

От 3070 проверки за периода 1-10 януари има само един случай на досъдебно производство за неспазване, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Балев, цитиран от БТА.

На този етап обучението на учениците е присъствено, но се чака указание от МОН как ще продължи да се осъществява.

Йордан Иванов съобщи още, че ООЩ смята за целесъобразно общинските щабове да се съберат и да вземат съответни решения по места, тъй като епидемичната обстановка се влошава. Заболеваемостта вече достигна 614,2 на 100 000 души население на 14-дневна база. На този етап от разкритите 831 легла в областта 347 са свободни. По отношение на ваксинациите д-р Сийка Димчева, директор на РЗИ уточни, че има засилен интерес, но към бустерната, а не към първата доза. От 1 до 10 януари от поставените 18 500 ваксини 13 500 са бустерни. Вече върви и имунизацията при деца под 11-годишна възраст.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
2496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини