Ледът по улиците препълни травматологиите в София

  • 09 декември 2021 19:58

  • 1129
  • 1
Ледът по улиците препълни травматологиите в София
© gettyimages

Заледени улици и тротоари отново напълниха спешните центрове с пострадали хора. От болницата “Света Анна” коментират пред Нова телевизия, че отдавна не е имало толкова много пациенти с травми.

От здравното заведение отчитат един от най-натоварените си дни за тази година. Случаите на пациенти с травми са се увеличили двойно, а много често те стигат и до операционната, като до обяд в четвъртък са направени 7 операции. Подобна е ситуацията и в останалите болници в София, а като причина лекарите посочват лошото време и заледяванията. 

Водещ травматолог с важни съвети как да се предпазим от травми заради леда

Виолета тръгнала за работа сутринта, но направила само няколко крачки, преди да стигне до болничното легло. Причината да стигне до болница според нея е: „Безотговорността за почистване на улицата”.

Виолета е 8-мия пциент за операция за днес на д-р Александър Илиев, началник на отделение по ортопедия и травматология УМБАЛ „Св. Анна”: „Основно подхлъзнали се,паднали на леда с глезенни увреди, увреди в областта на раменната става и има няколко пациенти с фрактури на тазобедрената става”.

Докато операциите текат, пациентите не спират да пристигат.

Основните улици и тротоари в столицата са изчистени. Но не и в кварталите. От Столичния инспекторат съобщиха, че фирмите за почистване работят денонощно. И  припомниха, че отговорността не е само на Общината.

“Задължения имат и гражданите на столицата, които също при снеговалеж особено като този силен би следвало да се включат и те”, посочва Стефка Енчева  от Столичен инспекторат

За два дни вече има  20 глобени  търговки обекта. Ако е заледено пред входа, глобата е до 500 лв. А професионалистите не пестят съвети. „Лопатка и желязо, чукалки се казват. Чукаш си леда и излиза. Хвърляш сол и готово”, споделят опит работещите в „Чистотата”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1129 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.12.10 | 02:48

1
Хайде бе, сигурни ли сте, че не е... Омикрон-ът:)))? /?

Добави коментар

Водещи новини