Доц. Радосвет Горнев: Детската болница трябва да е част от болница „Лозенец“

  • 08 декември 2021 08:01

  • 1047
  • 2
Доц. Радосвет Горнев: Детската болница трябва да е част от болница „Лозенец“
© Кадър БНТ

Радостна новина е, че се предвижда да се строи детска болница в двора на болница „Лозенец“, а не мол, казино или жилищна сграда. Взето е обаче решение, което не отговаря на критерий. Никой не е против да се надгражда болница „Лозенец“. Болницата е университетска и отговаря на нуждите на студентите по медицина в СУ. Това заяви доц. Радосвет Горнев в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

По думите му педиатрията трябва да бъде част от Университетската болница „Лозенец“.

„В България 10 години не се е извършвала бъбречна трансплантация. Позорно е! Трябва да имаме реално и ефективно детско здравеопазване“, категоричен беше доц. Горнев.

Бързото решение за него е надграждане и използване на капацитета на болница „Лозенец“ – разкриване на отделения, преструктуриране: „Ние нямаме нужда от сгради, имаме достатъчно сгради. Човешкият ресурс е строго ограничен. Трябват 5 – 10 години, за да се създадат специалисти, за да може страната ни да е на европейско ниво“.

Кацаров: Дворът на болница "Лозенец" е най-подходящ за детска болница

„Чисто физически ще се унищожат две болници. Нека хората, които вземат решения, да помислят много добре“, апелира той.

По думите му болницата е преструктурирана, за да отговори на очакванията на хората: „Заставам зад протеста. Той е спонтанен и трябва да доведе до светването на червената лампа, за да може хората, които взимат решения в здравеопазването, да вземат най-добрите решения“.

Според него има хора, които искат да унищожат болница „Лозенец“. Като приоритет той определи детското здравеопазване, борбата с онкологичните заболявания и затлъстяването.

Теодора Александрова
1047 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.08 | 10:21

2
Тази болница "Лозенец", е една машина за крадене на пари !!!! Която обсужва частни интереси !!!

2021.12.08 | 09:32

1
Ей, Ху***ове, защо ми изтрихте всички коментари ??? Южният парк е защитена територия !!!, КОй разреши да се построи посолство на ФАЩ там !!??? Кой разреши да се строят блокове ??!!! Детската болница трябва да се построи на мястото на сегашната, рушаща се сгра до " Майчин дом " !!!

Добави коментар

Водещи новини