Проф. Мая Аргирова разкри какво е състоянието на оцелелите от инцидента на АМ „Струма“

  • 02 декември 2021 08:46

  • 1479
  • 1
Проф. Мая Аргирова разкри какво е състоянието на оцелелите от инцидента на АМ „Струма“
© Кадър БТВ

Справяли сме с по-големи масови поражения. В емоционален план обаче проблемът беше по-различен. Оцелелите бяха с много тежка психологическа травма, защото техни близки бяха загинали. Наред със здравната, трябваше да бъде оказана и психологическа помощ. Това заяви проф. Мая Аргирова, началник на клината по изгаряния и пластична хирургия в "Пирогов", в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 150

Тя каза, че има определени протоколи за работа с пациенти с изгаряния: „Веднага максимално бързо на място се придвижват колеги. В случая беше важно да се реагира в реанимационен план. Всички имаха изгаряния на горните дихателни пътища. Беше важно реаниматорите максимално бързо да се справят“.

Чрез ДНК-профили идентифицираха всички 45 жертви от трагедията на "Струма"

Само един от хората е бил напълно адекватен и е успял да даде откъслечни детайли от катастрофата: „Г-н Сюлеймани е забелязал наличието на специален чук. В създалата се ситуация той е счупил стъклото, за да могат да скочат тези, които са били най-отзад“.

Проф. Аргирова заяви, че възстановяването на пациентите ще продължи в РСМ. По повод на състоянието на пациентите тя каза: „Паниката е толкова голяма, че те осъзнава нещата няколко дни по-късно“.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1479 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ггхххътр

2021.12.02 | 09:57

1
Ние нападаме сами те нас си Говорим че пътищата не са ни добри в частност Струма по този начин плюем върху нас си относно катастрофата с автобуса на струма

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини