„Пирогов”: Пациентите от „Струма” са в добро състояние

  • 28 ноември 2021 10:52

  • 588
  • 0
„Пирогов”: Пациентите от „Струма” са в добро състояние
© Pixabay

Днес, 28.11.2021 г., пациентите, настанени за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ след инцидента на автомагистрала „Струма“, са в стабилно и добро общо състояние.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 142

В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има 4 болни, които прекараха нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата.

Изписаха двама от оцелелите пътници в катастрофата на АМ "Струма"

В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе осъществена по- рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения.

Същият пациент претърпя и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ още в деня на хоспитализация – 23.11.2021 г.

Двама оцелели от инцидента на автомагистрала „Струма“ бяха изписани от УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в събота, 27.11.2021 г. и с медицински транспорт на Република Северна Македония отпътуваха към родината им.

В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 142
Радина Лазарова
588 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини