С високи възнаграждения белодробната болница във Велико Търново успя да преодолее кризата за лекари

  • 23 ноември 2021 21:18

  • 2085
  • 3
С високи възнаграждения белодробната болница във Велико Търново успя да преодолее кризата за лекари
© bulphoto (архив)

Белодробната болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново спешно се нуждае от поне пет медицински сестри, за да гарантира качествена медицинска помощ на болните с коронавирусна инфекция и на пациентите с туберкулоза.

От лечебното заведение обявиха средна работна заплата за сестрите от 2650 лева и гарантиран социален пакет. Високото трудово възнаграждение, което предлага белодробната болница за медицинските сестри се формира от 1000 лева стартова заплата и добавките за работа в COVID среда, прослуженото време и наднормения труд.

 

„Ако медицинската сестра е с 15-годишен стаж, месечната ѝ заплата достига 3000 лева, Общината предоставя жилище“, поясни пред БНР болничният управител д-р Стела Денчева и уточни, че лечебното заведение има нужда от най-малко пет медицински сестри.

С високи възнаграждения белодробната болница във Велико Търново успя да преодолее кризата за лекари, като привлече шестима медици.

Освен пациенти с коронавирусна инфекция в болницата се лекуват и пациенти с тежки неспецифични белодробни заболявания и болни с туберкулоза, което увеличава натовареността на персонала.

Продължава ръстът на туберкулозноболните, посочи д-р Денчева. В болницата са настанени 9 болни с тежка форма на туберкулоза, а през този месец новооткритите са четирима.

Мая Йорданова
2085 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.24 | 10:24

3
И 5000лв заплата да давате,с това законодателство и колапс в здравеопазването, трудно някой ще намерите!!!Знаете ли колко е хубаво, когато си независим специалист,добре заплатен и си знаеш правата и задълженията!
Стеболов

2021.11.24 | 02:53

1
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
Април 2020

2021.11.24 | 06:17

2
Здравейте, благодарим, че напомняте на света за нашата провалила се система. Вече отдавна се ваксинирахме, дори на село.

Добави коментар

Водещи новини