Започна вътрешен одит във видинската болница

  • 11 ноември 2021 14:02

  • 758
  • 0
Започна вътрешен одит във видинската болница
©

Във видинската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" днес е започнала проверка от звено "Вътрешен одит" на здравното министерство. Това заяви зам.-директорът на болницата д-р Богдан Томов, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Проверката е разпоредена вчера от министъра на здравеопазването във връзка с разпространен в медиите и социалните мрежи видеоклип, заснет в ковид структурата на болницата, както и с обявената щафетна гладна стачка на санитарите от отделението по спешна медицина.

Шок и ужас в COVID отделението във Видин, голи пациенти се разхождат свободно, лекари няма

Д-р Томов допълни, че проверяващите са разговаряли с ръководството и с обявилите стачка санитари, които са дали своите писмени обяснения. Той уточни, че с открито писмо до медиите още вчера ръководството на болницата е поискало проверки от Районната здравноосигурителна каса и Регионалната здравна инспекция на отпуснатите средства за работа с болни от COVID-19 заради обвинения в присвояване и категорично посочи, че е "недопустимо в условията на пандемия да се активират стачни действия и болницата да се ползва за обслужване на политически интереси".

Той уточни, че здравното заведение е сигнализирало прокуратурата за лицето, влязло в отделението, заснело пациент с изразена хипоксемия (недостиг на кислород) и разпространило видеоклипа.

От видинската прокуратура са отговорили, че авторът на клипа е напуснал страната преди десетина дни. Заместник-директорът на лечебното заведение подчерта, че през ковид структурата от началото на пандемията досега са преминали общо 1649 пациенти, от които за м. октомври т.г. - 351, а за периода от 1-ви до 10 ноември - 147 пациенти. Той допълни, че днес сутринта са изписани от отделението оздравели осем пациенти.

Хоспитализираните в отделението са 65, в тежко състояние в реанимация е един пациент. Вчера тримесечно бебе с ковид инфекция и тежка пневмония е приведено в столична болница, заразени с COVID-19 са били неговите родители и баба му. Две трети от болните в отделението са на възраст над 70 г., а най младият пациент - 30 годишен мъж, е бил сред изписаните днес, каза още д-р Томов.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини