Нова ротация на военните ни медици в Мали

  • 22 октомври 2021 11:51

  • 421
  • 0
Нова ротация на военните ни медици в Мали
© ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) изпрати пореден екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца специалистите ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако. Това съобщават от пресцентъра на ВМА.

Традиционно, получихме отлични отзиви за дейността на нашите колеги в Мали. Но зад поредните рутинни благодарности всеки път стоят хора, изоставили обичайното си ежедневие и домашния уют и приели предизвикателствата на задгранична мисия. Предизвикателства, които ще изискват отговорност, професионализъм, хуманизъм и себераздаване. Предизвикателства, които в крайна сметка ще ви превърнат в нашите герои. На добър път. Очакваме да се върнете при нас здрави, сплотени и с чувство на изпълнен дълг, заяви при изпращането на екипа полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.   

    

Изцяло дамски екип на ВМА поема мисията в Мали

Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

Теодора Александрова
421 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини