Ваксинационните центрове във ВМА, "Пирогов", "Св. Анна" и Александровска няма да връщат желаещи да се ваксинират

  • 21 октомври 2021 17:12

  • 582
  • 0
Ваксинационните центрове във ВМА, "Пирогов", "Св. Анна" и Александровска няма да връщат желаещи да се ваксинират
© Булфото

От ваксинационните центрове във Военномедицинска академия /ВМА/, в болниците "Пирогов" и "Св. Анна", и в Александровска болница няма да връщат желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, съобщават от лечебните заведения за БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32013

В четирите болници отбелязаха повишен интерес към ваксинацията срещу коронавирусната инфекция. Центърът в болница "Царица Йоанна-ИСУЛ" работи до 15.00 ч.

Във ВМА до момента са преминали над 600 човека. С изключение на ваксината, произведена от "АстраЗенека", всички останали, разрешени за употреба в България, са налични. Всеки желаещ може да бъде имунизиран с първа, втора или трета доза ваксина.

Напливат за ваксинация пред болница "Св. Анна" в софия не стихва

Във ваксинационния център на болница "Пирогов" до 14.00 ч. са преминали 340 граждани, като 180 от тях са проявили интерес към еднодозова ваксина. В центъра се използват всички, разрешени за употреба, ваксини срещу COVID-19.

В Александровска болница до 15.30 ч. са били ваксинирани над 200 човека. Ваксината от "Астра Зенека" не е налична. Там също се наблюдава повишен интерес към еднодозoвата ваксина.

В болница "Св. Анна" към 16.30 ч. отчетоха 250 ваксинирани, като две трети от тях са предпочели еднодозова ваксина.

Във ваксинационния център към "Царица Йоанна-ИСУЛ" до 15.00 ч. са били ваксинирани 130 желаещи. Във всички ваксинационни центрове не се забелязва повишен интерес към ваксиниране на деца.

От днес в България е в сила изискването за посещение на закрити обществени места със зелен сертификат - за ваксиниране, за преболедуване или за отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини