СЗБ и БАЗ към здравния министър: Като нямате топки, напуснете арената!

  • 19 октомври 2021 19:12

  • 4454
  • 7
СЗБ и БАЗ към здравния министър: Като нямате топки, напуснете арената!
© Булфото архив

Предложените противоепидемични мерки и частта, касаеща "зелените сертификати" НЕ са това, което се коментираше на срещите с вас. На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия, като нашите служители. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо! Това се посочва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, разпространена до медиите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28869

"Освен това, трябваше ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200 м2. Пак свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките. Както и едрия капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България! Какво излиза - държавата налага ограничения за малкия и среден бизнес, с цел ограничаване на заразата, но няма топки да наложи същите условия за самата себе си! Цинично! Защо така, бе, господа властимащи?

Господин министър на здравеопазването, господин премиер, господин здравен инспектор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, вече не ни интересува каква нова лъжа ще изречете. Заминавайте си! Бързо, възможно най-бързо.

Припомняме единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:

1. Всички условия за издаване на сертификати да важат за държавната администрация и структури.

2. Под условията за работа със сертификати да попадат всички нехранителни магазини с площ над 200 м2.

3а издаване на серификат да се приемат:

-положителен тест за антитела!!!!

-отрицателен антигенен тест

-отрицателен PCR тест

-сертификат за преболедуване

-сертификат за ваксинация

ОТНОСНО НОВАТА ЗАПОВЕД НА МЗ: СЗБ и БАЗ обявяваме тотален БОЙКОТ на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот вБългария! Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм! Кацаров, ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!", заканват се от браншовите организации.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28869

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
4454 7

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 7

Добави коментар

2021.10.19 | 21:46

7
Мед,услуги също са належащи,боклук!Дали няма и много хора да напуснат?Децата си студени да целувате заради дискриминацията!

2021.10.19 | 19:59

4
Разбира се, мерките са безумие. Но СЗБ и БАЗ като си лягат с к*рви какво очакват да стане? Не може да се "договаряш" за въвеждане на ограничения върху другите.

2021.10.19 | 20:16

6
ДА ОБЯВИМ БОЙКОТ НА ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ!

2021.10.19 | 20:16

5
Вървим към фалит на държавата не само с високите сметки на тока , ами на всичко! Ежедневно го виждам!
Реално

2021.10.19 | 19:43

3
За шест месеца тия временните безхаберници съсипаха всичко съградено през годините и положението от ден на ден става все по зле и отчайващо!

2021.10.19 | 19:43

2
Какви топки да имат тия .... ! Тия са толкова зле , че фалита не само на този сектор е вероятен ами и на самата държава!
55

2021.10.19 | 19:36

1
Затваряйте ги тия ве хахахаха

Добави коментар

Водещи новини