От здравното министерство поискаха отчет за болничните легла в София

  • 18 октомври 2021 17:26

  • 479
  • 2
От здравното министерство поискаха отчет за болничните легла в София
© Getty Images (архив)

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов проведе работна среща с директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и директора на ЦСМП-София д-р Георги Гелев по повод изнесените в публичното пространство данни за проблеми с настаняването на пациенти с COVID-19 в столични болници.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Двамата споделиха пред д-р Томов безпокойството си от повишения брой на заболелите в столицата и натиска върху лечебните заведения за болнична помощ.

Болница "Св. Анна": На предела сме!

Д-р Пенчев и д-р Гелев увериха заместник-министъра на здравеопазването, че към настоящия момент в столицата има свободни легла за консервативно и интензивно лечение на хора с коронавирусна инфекция. Създадена е добра координация между СРЗИ и ЦСМП-София, така че да не се допуска забавяне при обслужване на пациенти с COVID-19. Ситуацията със свободните легла в София се следи непрекъснато, тъй като тя е динамична.

В Пирогов има само две свободни легла за пациенти с COVID-19

Директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев утре, 19.10.2021 г., събира директорите на столичните болници за подобряване на взаимодействието в системата.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.18 | 17:49

2
Я сложете камери в отделенията та да видим кой лекува болните от Ковид и как ги наблюдават в интензивното
Умник Гюро

2021.10.18 | 17:47

1
Всяка болница в БГ получава бонус за всеки Ковид пациент независимо дали е жив или умрял. Даже умрелите са предпочитани от болниците и правителството: бонусът за тях може и да е по-голям. Сатанисти долни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини