В  "Пирогов" ще увеличат броя на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19

  • 12 октомври 2021 17:05

  • 327
  • 2
В  "Пирогов" ще увеличат броя на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19
© Getty Images/Guliver

В болница "Пирогов" от утре броят на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19 ще бъде увеличен с пет, съобщиха от лечебното заведение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Основният проблем в болницата не е в липсата на легла, а във възможността да бъде осигурен медицински персонал, който да се грижи както за болните, заразени с коронавирусна инфекция, така и за останалите пациенти, допълниха от болницата.

В "Пирогов" се поема най-голямата тежест в борбата с коронавирусната инфекция, казаха още от лечебното заведение. Към момента в болницата са преобразувани 8 клиники в ковид отделения, в които се лекуват пациенти със средно тежки към тежки симптоми. Към днешна дата са приети 188 пациенти с коронавирусна инфекция, от които 30 са настанени в реанимация и нито един не е ваксиниран.

Свободните реанимационни легла към момента са 6, от които 2 са предназначени за деца. Ситуацията е много динамична и след кратък интервал от време може да се окаже, че не е възможно да се настани пациент в реанимация.

7 области са в "тъмночервена" зона по заболевемост от COVID-19

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.12 | 20:49

2
България е с най-малко смъртни случаи на 1 000 000 население: 3-4 пъти по-малко в сравнение със западните държави. Това се дължи на мъдростта на българския народ и на ниския процент "ваксинация". Ако обаче се отровим т.е. "ваксинираме", ще започнем да мрем като мухи. Ваксините-отрови убиват невинни и здрави хора. Те са вируса.
Смър.т за новия световен ред

2021.10.12 | 18:03

1
Какво предста,влява това леч,ение ??? Чак,ат те да развиеш двойна бронхоп,евмония ? Це,псис ? И ти набутват интуб,атор и кисл,ород ??? Е,б,а го и ле,чен,ието че и инте,нзив,но мале мале хора тия ви тр.епя,т ка.то мухи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини