Втора чернодробна трансплантация във ВМА за седмица

  • 30 септември 2021 11:09

  • 1235
  • 1
Втора чернодробна трансплантация във ВМА за седмица
© ВМА

Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) извършиха поредна чернодробна трансплантация. Тя е четвърта за 2021 година и втора в рамките на последната седмица.

Реципиентът е 46-годишен мъж от София, а донорът – мъж на 28 години.

Трансплантацията бе извършена в нощта на 28 срещу 29 септември и продължи 6часа. В момента пациентът се намира в добро състояние, екстубиран е, контактен, адекватен, заяви проф. Никола Владов, началник на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА.

Ръководството на ВМА изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите.

Благодарим и на колегите от УМБАЛ „Свети Георги“ в град Пловдив, за перфектната организация при осъществяване на експлантацията на органите, коментира още проф. Владов.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.09.30 | 11:47

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини