В Русенско само около 2% от пациентите с COVID в болница са ваксинирани

  • 21 септември 2021 13:02

  • 399
  • 1
В Русенско само около 2% от пациентите с COVID в болница са ваксинирани
© Getty Images/Guliver (архив)

В Русенско само около два процента от постъпилите в болница пациенти с коронавирус са ваксинирани срещу заразата, като нито един от тях не е достигнал до реанимация. Това коментира изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Искра Генева.

Тя даде пример, че за последната седмица в болница в региона са постъпили малко повече от 300 души с коронавирус, като 2.2 на сто от тях са ваксинирани. Всички останали не са имунизирани.

Ето как работи единствената COVID зона в Русе

Д-р Генева заяви, че няма нито един разболял се ваксиниран срещу коронавирус пациент, който да е приет в реанимация или да е починал от инфекцията.

Директорът на Белодробната болница в Русе д-р Светослав Дачев каза, че 190 души с коронавирус са лекувани в лечебното заведение от началото на август тази година, а около два пъти повече са били само прегледани.

"Около два-три процента са постъпилите ваксинирани в болница, като това е напълно нормален процент", обясни Дачев.

Той каза още, че досега през Белодробната болница не е постъпвал пациент, който да е преболедувал коронавируса и да се е заразил отново.

Дачев коментира, че вече има много случаи на деца с инфекцията. Най-малкият пациент в лечебното заведение е бебе на 14 дни, а вчера е имало и дете на година и седем месеца. Директорът на Белодробната болница препоръча децата над 12 години също да се ваксинират.

На церемония в сградата на Областната администрация в Русе екипът на Белодробната болница, в лицето на д-р Светослав Дачев, и общопрактикуващият лекар д-р Айдън Джиниев получиха грамота от името на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров за проявено старание, висок професионален ангажимент, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания на България срещу Covid-19.

Д-р Джиниев обясни, че досега е поставил 1837 ваксини. Води ежедневно разговори със своите пациенти за ползите от имунизацията. По думите му на ваксинационния процес у нас най-много пречи т. нар. "информационно замърсяване".
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дона

2021.09.21 | 22:39

1
Простаци ,колко общо са ваксинираните?

Добави коментар

Водещи новини