18-годишно момче почина в Пловдив, разследват лекарска грешка

  • 20 септември 2021 19:23

  • 31121
  • 9
18-годишно момче почина в Пловдив, разследват лекарска грешка
© Getty images

Трагичен случай в Пловдив - 18-годишно момче почина, а родителите сигнализират за допусната лекарска грешка.

Синът на адвокат Йордан Давчев,18-годишният Теодор, бил приет в неврохирургията на университетската болница Свети Георги, след като ударил главата си. Момчето е оставено в болницата за наблюдение, тъй като повръщало след удара. Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болницата, борейки се за живота си, сам в болничната стая.

Семейството на починалото в Сливен момиче ще съди болницата

„Когато отидохме с моята съпруга да видим детето в 17:30 ч., защото то в 15:30 ч. ни се обади да пита къде съм и кога ще дойдем, го заварихме пред агония. Жена ми каза: „Не мога да събудя детето, тичай, викай лекар“. Аз отивам при сестрите, заварвам ги в дежурната стая - целия сестрински състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато казвам: „Викайте лекар, детето не може да се събуди, една от сестрите казва: „Спокойно, не викайте, ние му дадохме силно обезболяващо и затова не може да го събудите“, разказва Йордан Давчев, баща на починалия Теодор пред БТВ.

Започват животоспясяващи действия, но момчето издъхва пред очите на родителите си.

„По някое време е тръгнал да повръща, тъй като са му дали приспивателно. След консултация с лекари разбрахме, че това приспивателно силно обезврежда дихателната и мускулната система, той не е могъл да повърне и е аспирирал течността обратно в дробовете, де факто той се е задушил“, казва бащата.

Майката на момчето предлагала да остане с него в болница да го наблюдава, но я уверили, че няма нужда.

От лечебното заведение посочват, че е назначена щателна проверка за настъпилата смърт. При разрешение от Окръжна прокуратура и близките на починалия пациент ще има готовност да предостави пълните резултати от проверката.

"Ръководството на лечебното заведение изказва съболезнованията си на семейството и близките и ще направи всичко възможно за изясняване на случая!", се казва в съобщение.

„Знам, че няма да ми се върне детето, но искам да кажа на цялото общество, че наред със специалистите, които много уважавам, в здравната система има чудовища, от които тя трябва да се изчисти“, казва бащата на починалото момче.

Прокуратурата разследва трагичния случай.

Мая Йорданова
31121 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Анти-ковидфашизъм

2021.09.21 | 10:00

9
Разследват ама нищо няма да открият.Бялата мафия си е вързала гащите от всякъде.
Убийци в бели престилки

2021.09.21 | 06:16

8
Който не работи, той не греши, така му е било писано, айде поздрави и не забравяйте да сложите кръстче за "избор на екип" преди да платите.

2021.09.20 | 23:03

7
Пак си помислете и това си спомнете, когато чуете, че някой иска да ви спасява от нещо. Вижте как се отнасят с малцината болни, та стигнаха да излекуват всички, по целия свят и то задължително.
Дона

2021.09.20 | 22:48

6
А когато имате нужда къде отивате, вие дето ги оплювате и слагате всички под общ знаменател? Не бива така!

2021.09.20 | 21:34

5
Никой нищо няма да разследва. Казвам го от личен опит. Ще замажат всичко. Ще изфабрикуват липсващи документи и накрая ще са за медал - такива подвизи ще се вижда, че са правили.

2021.09.20 | 20:25

4
Лишаване до живот от лекарски права , затвор и парична компенсация на родителите ! Само това може да стресне тия алчни търгаши !

2021.09.20 | 20:02

3
Как е възможно това бе, дете.......... Един човешки живпт в зародиш който е можел да бъде спасен.....трагедия.......къде сте медии.?????

2021.09.20 | 20:01

2
Направо ги подкарвам по азбучен ред, вашта мамичка долна......

2021.09.20 | 19:43

1
Така са по всички болници. Седят бъркат си в носа и ако оцелееш. Мръсни безсъвестни продажници!

Добави коментар

Водещи новини