Столичната община и НБУ откриват мобилен ваксинационен кабинет преди началото на академичната година

  • 07 септември 2021 13:58

  • 362
  • 0
Столичната община и НБУ откриват мобилен ваксинационен кабинет преди началото на академичната година
© Булфото архив

Столичната община, съвместно с Нов български университет /НБУ/, откриват временен ваксинационен пункт в кампуса на Университета на 13 и 14 септември. Пунктът ще бъде с работно време от 11.00 ч. до 18.00 часа, съобщават от Столичната община.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27462

Пунктът за ваксиниране ще бъде разположен пред централния вход на НБУ. В него ще работи медицински екип, който ще консултира гражданите и ще поставя ваксините.

Отвориха пункт за ваксинация в столичното метро

Желаещите да се имунизират ще могат да избират между три от одобрените от ЕС ваксини срещу COVID-19 - "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен". Те ще бъдат осигурени от Столичната РЗИ, а организацията ще се извърши от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на Столична община.

Откриването на изнесения ваксинационен пункт в НБУ се реализира като част от инициативата на Столична община за имунизация на колективи на място, която се осъществява по идея на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. През последната година и половина от началото на пандемията НБУ успя да проведе кампания за ваксиниране на всички служители, проявили желание за това. В продължение на тази инициатива и в съпричастност с действията на здравните органи, ръководството на университета създава допълнителна възможност за всички представители на академичната общност - студенти, преподаватели, административен състав, както и за всички столичани, които до този момент не са успели да се ваксинират, да го направят.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27462

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
362 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини