Разкрити са три COVID-отделения в областната болница в Ямбол

  • 30 август 2021 13:36

  • 386
  • 0
Разкрити са три COVID-отделения в областната болница в Ямбол
© getty images

Заболеваемостта в област Ямбол достигна 330 на 100 000 души население. Три отделения за COVID-19 са разкрити в областната болница "Св. Пантелеймон" , съобщи за БТА главният секретар на Регионалната здравна инспекция Донка Желева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

През последните 48 часа трима са починали вследствие на инфекцията- 21-годишно момиче без придружаващи заболявания и две жени на 74 г. и 91 г. Към днешна дата положителни са 442-ма души, 76 са хоспитализирани, сред тях и бременна жена. Четирима са пациентите на интензивно лечение. В областната болница има седем свободни от 86 разкрити ковид легла. Инфекциозно отделение временно е затворило, поради заболели и излезли в отпуск медици, направена е реорганизация, болницата в нито един момент не е спряла да приема и лекува пациенти с COVID-19, подчерта Желева.

Област Ямбол е пред влизане в червената зона по заболели от COVID-19

От РЗИ-Ямбол са изпратили сигнал до здравното министерство за липса на комуникация с ръководството на МБАЛ "Св. Пантелеймон". Настояват също частната МБАЛ "Св. Йоан Рилски" в Ямбол отново да се включи в лечението на коронавирус.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини