Жена беше обявена за мъртва по погрешка

  • 18 август 2021 21:01

  • 3075
  • 0
Жена беше обявена за мъртва по погрешка
© gettyimages

Aбсурден случай в здравно заведение в Пловдив. От университетската „Свети Георги“ уведомили мъж, че 80-годишната му леля е починала след усложнения от COVID-19. Жената обаче се оказва жива, а човекът научава това по изключително изненадващ начин.

„Подаде ми един чувал с личните ѝ вещи. Говорихме на другия ден къде трябва да отиде, как ще ми бъде предадено тялото, че ще бъде в затворен ковчег“, разказва Георги Георгиев пред БТВ.

Как мъж, обявен за мъртъв "възкръсна"?

Сред вещите Георги не намира телефона на леля си. Затова набира номера ѝ.

„Леля ми вдигна и ме пита: „Жоре, какво правиш?“... Останах втрещен, аз просто приклекнах, погледнах си телефона... не знаех наистина случва ли ми се, говори ли го това нещо или ми се струва?!“, спомня си мъжът.

Афектиран, той нахлува в отделението.

„Дойде охраната на болницата, малко след това дойде и полиция. И фактически от полицията научих, че наистина има починал пациент с това име“, разказа още Георгиев.

От „Свери Георги“ отговориха писмено: „Дежурният лекар е проявил небрежност. На него е потърсена дисциплинарна отговорност. В стационара е нахлул мъж без лични предпазни средства. Лекарят е подал сигнал за нанесен шамар от страна на същото лице."

Георги Георгиев отрича да е посягал на медицинско лице. В момента мъжът е карантиниран в дома си.

Мая Йорданова
3075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини