Дечо Дечев се завръща начело на болница "Свети Иван Рилски"

  • 05 август 2021 16:44

  • 36020
  • 3
Дечо Дечев се завръща начело на болница "Свети Иван Рилски"
© Булфото (архив)

Бившият шеф на здравната каса д-р Дечо Дечев е новият директор на болница "Свети Иван Рилски". Информацията за рокадата се появи по-рано днес от служители на лечебното заведение. Според тях причината за освобождаването на досегашния директор д-р Антон Петков е неспазване на условията по договора за управление на болницата, неизгодна сделка за наем на съседна сграда, а бордът на директорите не е бил уведомяван за взетите решения.

Дечев вече е бил директор на болницата в предходни периоди, припомня bTV.

Вчера над 200 служители на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" се обърнаха с отворено писмо до президента, министър-председателя и здравния министър, в което обясняват, че лечебното заведение е подложено на "безпрецедентен натиск".

Налице са опити да се дестабилизира една от най-добре работещите държавни болници в България. Правят се внушения за безразборно харчене на финансови средства и констатирани нарушения, се казва още в позицията, в която се и посочва, че УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е с добри финансови резултати.

Бившият директор на „Св. Иван Рилски“ поискал узаконяване на павилионите

Във връзка с информацията за неизгоден договор за наем на съседна сграда служителите на болницата обясняват, че тя е била предвидена за Център за лечение на исхемичен мозъчен инсулт, както и обучителен център към отделението.

Осигуряването на допълнително площи ще ни позволи да създадем Отделение за трансплантация на стволови клетки, пишат още медиците. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
36020 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.08.05 | 17:13

1
възнамерявахме да приобщим Македония - не стана; - искахме да сме пълноправен партньор в НАТО - не сме; - искахме да сме равнопоставен член на ЕС - не сме; - опитахме да ръководим ООН - провалихме се; - казахме, че сме незаобиколим фактор на Балканите, заради стратегическото ни местоположение - заобиколиха ни; - искахме да сме нормална държава - оказа се, че няма такава държава; - запитахме се що за народ сме? - отговориха ни: няма такъв народ, после се поправиха - има такъв народ. Но още се чудим така ли е? Остана ни едната територия. Но след 2050 г., когато последният българин угаси лампата

2021.08.06 | 09:28

3
Е, НЯМА КАК, СЛЕД КАТО 2 МЕСЕЦА СРУТИХА ДЪРЖАВАТА, ДА ПОДМИНАТ ДОБРЕ РАБОТЕЩИТЕ БОЛНИЦИ
Последният българан

2021.08.05 | 17:49

2
А дано не се проточи толкова много.

Добави коментар

Водещи новини