Информационно обслужване: Данните за ваксинираните срещу COVID-19 по административни области са въведени коректно

  • 27 юли 2021 13:41

  • 404
  • 2
Информационно обслужване: Данните за ваксинираните срещу COVID-19 по административни области са въведени коректно
© Getty images

Данните за ваксинираните срещу COVID-19 по административни области са въведени коректно в Единния информационен портал и отразяват действителния брой на поставените дози. Това съобщиха от "Информационно обслужване" АД.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Всички данни се изчисляват на дневна база спрямо регистрираните имунизации във ваксинационните центрове на различните области. На 26 юли е било установено несъответствие между резултатите на ваксинираните лица по административни области и общия брой на ваксинирани лица със завършен ваксинационен цикъл. Причината е, че еднодозовите ваксини "COVID-19 Vaccine Janssen" не са били отчетени като завършен ваксинационен цикъл в общия брой ваксинирани лица, а само при резултатите по административни области.

МЗ иска обяснение за разминаване в данните за COVID-19 в единния портал

Допуснатата неточност е единствено при изчислението на общия брой лица със завършен ваксинационен цикъл, където се сумират данните за лицата, получили втора доза при двудозовите ваксини и тези, които са избрали еднодозова ваксина. Несъответствието е било коригирано.

От "Информационно обслужване" АД се извиняват за допуснатата неточност и са предприели мерки за предотвратяване на бъдещи разминавания в данните за ваксинираните лица.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
404 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.27 | 19:38

2
Хахаха, вярно било, 130 000 се ваксинирали за ден. Ако не хванете целите, господаря ще ви резне парите, или директно вас. Направо пишете 100 % ваксинирани и готово.
Умник Гюро

2021.07.27 | 14:32

1
Изборът е: да сме здрави или да се ваксинираме и ... да поемем към оня свят.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини