Д-р Виткова: МЗ трябваше да поиска обяснение от Балтов, преди да го освободи

  • 19 юли 2021 21:52

  • 5352
  • 4
Д-р Виткова: МЗ трябваше да поиска обяснение от Балтов, преди да го освободи
© Nova News

Министерство на здравеопазването беше длъжно да поиска обяснение от директора на "Пирогов" проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари преди да го освободи. Можеше да има и възражения. Не зиключвам възможността ръководството да не е знаело, че е спестено заплащане по клинична пътека", обясни бившият здравен министър д-р Мими Виткова в "Денят на живо с Наделина Анева".

Според нея случващото се в „Пирогов“ е резултат от ситуацията на цялото здравеопазване.

"Свръхпазарният уклон роди много проблеми. Част от колегите, рискували живота си по време на пандемията, се чувстват обидени", смята тя.

СДС срещу Кацаров и Салчев: Никой няма право да пречи на работата на хората, от които зависи живота ни

По нейните думи има проверка на НЗОК, в която се твърди, че след едномесечния период на изписване на около 400 пациенти, е направена нова история за усложнения след COVID.

Novini.bg
5352 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЕЛЕКТPА

2021.07.19 | 23:24

2
Нито Кароцаров, нито Чашко ПедеРашков са виновни за нещо, че нали Кауна Радеф именно затова ги е назначил, и им е дал задачи, за да му разчистят пътя за втори мандат...

2021.07.20 | 06:49

4
Глупости, той одавна му е сигурен. Хората го хвалеха много преди това.
БРАВО Кацаро.в !!!

2021.07.19 | 23:34

3
само тоя дете е минал през пирогов без връзки и нямащ финансова възможност да плати 300лв. рекет под формата на "доброволно дарение" знае що за УРОДИЯ е там. Като нямаш гореупоменатото като пререквизит - те изписват още на същия ден. само пари искат, а излизаш по-болен отколкото си влезнал, че да им попаднеш пак в ръчичките, ама да си си продал и дроба дето се вика, за да ти обърнат някакво внимание, а не че ще те лекуват за нещо - лекуването било за личния лекар ... парите прибират по пътека и никакъв резултат - кой беше казал - убийци в бели престилки
да се обяснява

2021.07.19 | 22:07

1
в съда

Добави коментар

Водещи новини