Проф. Ангелов пита Радев: Може ли човек, източил съзнателно НЗОК, да оглавява Министерството на здравеопазването?

  • 16 юли 2021 17:02

  • 17292
  • 12
Проф. Ангелов пита Радев: Може ли човек, източил съзнателно НЗОК, да оглавява Министерството на здравеопазването?
© Булфото, архив

С тъга наблюдавам поредната поляризация в обществото. Този път по темата “Пирогов”. Това заяви бившият здравен министър проф. д-р Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г..

Ето какво написа той във фейсбук по повод отстраняването на проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари, проверките на НЗОК и действията на здравния министър Стойчо Кацаров:

Важно е обаче, когато заемаме страна да имаме предвид и следните факти:

1. През месец януари гражданинът Кацаров търси лекарска помощ заради оплаквания за последствия от постковидното му състояние.

2. Като лекар, какъвто твърди, че е, гражданинът Кацаров още тогава знае, че го хоспитализират, за да не плаща изследванията си.

3. Не е ясно дали той иска хоспитализация или му е предложена такава, за да не плаща изследванията.

4. Хоспитализирането става с представяне на лична карта, сканира се, подписва се съгласие и т.н. Все неща, които говорят, че гражданинът Кацаров е наясно с целта на хоспитализацията му.

Богомил Бонев към здравния министър Кацаров: Заминавай да си платиш изследванията

5. Сега обаче гражданинът Кацаров, вече служебен министър на здравеопазването, играе ролята на учуден, изненадан, току-що откриващ, че е бил хоспитализиран. Твърди, че лекарите, които изнесоха на плещите си цялата КОВИД криза, са се облагодетелствали от неговата хоспитализация.

6. ЕДИНСТВЕНИЯТ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН Е ТОЙ! Съзнателно хоспитализиран на хартия, за да не плати скъпоструващи изследвания и лечение.

Не е странно защо сега служебният здравен министър Кацаров си "припомни" за тази хоспитализация. Дали не е подвел лекуващите си лекари, за да бъде хоспитализиран (с цел безплатни изследвания) и дали днес не използва това си укоримо действие, за да обясни поведението си спрямо ръководството на “Пирогов” в медийна сензация, която да прикрие вендета срещу ключови за борбата с КОВИД лечебни заведения?

Щом говори свободно за фалшивата си хоспитализация, нека служебният министър отговори и на други въпроси:

1. Бил ли е януари на преглед в “Пирогов”?

2. Какви изследвания са му направени?

3. Колко струват?

4. Платил ли ги е?

5. Подписал ли се е на всички документи за приема му, за изследванията, направени му в лечебното заведение?

6. Подписал ли се е някъде, че не желае да лежи в болницата, въпреки че е хоспитализиран?

7. Ако твърди, че хоспитализация не е била нужна, то каква е щетата за НЗОК, която е нанесъл с незаплащането на извършените му изследвания и манипулации?

И, ако позволите, един въпрос към президента Радев: Може ли човек, източил съзнателно и за лично облагодетелстване НЗОК, да оглавява сега Министерството на здравеопазването?

Борислава Бибиновска
17292 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2021.07.18 | 10:39

12
Явно може.Ти си пример.Засрами се,не лай.

2021.07.16 | 21:38

11
И сестрата на Вицето,и тя пипна пара,от здравната,забравихте ли?
Може, Може!

2021.07.16 | 21:15

10
За Комунистите може!
Министрът опитва да събаря мафията на герб

2021.07.16 | 20:45

9
Г-н Ангелов вие сте символ на корупцията и шуробаджанащината, защото : 1. Завършихте медицина с връзки 2. От студентската скамейка ви взеха за докторант във ВМА и защитихте докторат с връзки, след което за нула време стана директор доц, професор и министър благодарение на шуробаджанащината, 3. Като студент ти беше председател на студентска комисия по настаняване в общежитията, изнудвал си студенти за пари срещу настаняване в самостоятелни и ремонтирани стаи 4. Откраднал си милиони от Александровска болница.
Министрът опитва да събаря мафията на герб

2021.07.16 | 20:44

8
Г-н Ангелов ти символ на корупцията и шуробаджанащината, защото : 1. Завършихте медицина с връзки 2. От студентската скамейка ви взеха за докторант във ВМА и защитихте докторат с връзки, след което за нула време стана директор доц, професор и министър благодарение на шуробаджанащината, 3. Като студент ти беше председател на студентска комисия по настаняване в общежитията, изнудвал си студенти за пари срещу настаняване в самостоятелни и ремонтирани стаи 4. Откраднал си милиони от Александровска болница.
Иван

2021.07.16 | 20:26

7
А останалите 399 фиктивно хоспитализирани болни (част от които са и от персонала на "Пирогов")? И на тях трябва да им се потърси отговорност, че са допуснали да се източва НЗОК!
Христо

2021.07.16 | 20:21

6
Г-н Ангелов вие Източихте ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.
еее

2021.07.16 | 19:14

5
Стига затваряхте очи!Нали чухте какви вонуси плюс заплата са взимали.Това са нашите пари.Ясно е,че всеки който се опълчи ще е неудобен и ще го петнят.Много от нас са лежали в болница и в епикризата пишат изследвания процедури,които не са правени.Стига вече!Стига това безумно пълнене на джобове!
Объркан

2021.07.16 | 18:13

3
Нещо си се объркАл. Или Кацаров не е никакъв леказащото не може да различи диагноза от клинична пътека, или е откровен лъжец - блюдолизец на Радев. Или е лична вендета на антиваксъра против лекарите, които спасяваха животи по време на пандемията. А ти, умнико, си жалък трол.

2021.07.16 | 18:49

4
В кой са източените пари? В пациента?

2021.07.16 | 17:48

2
Ангелов признава вина. Той казва мълчи, защото сме крали през теб, значи си съучастник. Жертвата участва в убийството си и е съучастник. Бързо Ангелов и Балтов в прокyратурата, те разкриха механизма на кражбата, похвата за точене и конфликта на интереси. Нашите пари крадaт, следвайте парите.

Добави коментар

Водещи новини