ВМА с Операционен център на световно ниво

  • 18 юни 2021 16:27

  • 804
  • 2
ВМА с Операционен център на световно ниво
© ВМА

На 21.06.2021 г. /понеделник/, в 14.00 часа ще се проведе тържествено освещаване на реновирания Операционен център на Военномедицинска академия /ВМА/.

На събитието ще присъстват министърът на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Операционният център включва 20 модулни операционни зали на световно ниво. Те са оборудвани с най-съвременната медицинска техника, съгласно стандартите за окомплектоване на хирургическите зали за извършване на високоспециализирани оперативни дейности.

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, които на практика нямат срок на годност. Изградени по този начин, те са изключително лесни не само за поддръжка, но и за ревизия - панелът се сваля за няколко минути и се поставя за същото време. Това означава, че операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките само на няколко часа. Подменени изцяло са климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

Подобрените условия ще допринесат за осъществяването на високоспециализирани и в пълен обем хирургични дейности и предоставянето на медицински услуги по опазване здравето на населението и личния състав на Министерство на отбраната и Българската армия.

Снимки: ВМА

Последвайте канала на

Novini.bg
804 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
аман от глупости

2021.06.18 | 18:37

2
Я, Годжи Муфтаджийски пак муфти нещо. "Световно ниво" е средното между Швейцария и Бангладеш, къде сме спрямо нивото в Европейския съюз кажете.

2021.06.18 | 16:33

1
Червената кралица на приватизацията – Корнелия Нинова е горда собственичка на луксозен хотел за десетки милиони евро в Гърция. Соцлидерката, която твърди, че „демокрацията й отнела много“, всъщност е успяла да увеличи състоянието си драстично в последните няколко години. Според информацията, шефката на комунистическата БСП е успяла да придобие турбо луксозния хотел „Мираджио Термал Спа Ризорт“ на Халкидики за да се прикрие обаче кой е реалният собственик на имота, както и още по-скандалното обстоятелство – че е купен с пари на данъкоплатците през кредит, отпуснат от държавната Българска банка за развитие (ББР), хотелът е вписан на фирмата на подставено лице на Нинова. Това е братът на шефа на една от столичните организации на партията-майка. Става въпрос за Санко Пешев, който е брат на председателя на БСП – Красно село Иван Пешев. Санко Пешев е управител на фирмата, получила кредита – „Интернешънъл Инвестмънтс“ ЕАД.

Добави коментар

Водещи новини