Деца дариха транспортен кувьоз на болницата в Монтана

  • 01 юни 2021 15:43

  • 172
  • 1
Деца дариха транспортен кувьоз на болницата в Монтана
© GettyImiges

Деца от цялата страна събраха пари в кампанията "Жълти стотинки", с които е закупен транспортен кувьоз за неонатологичното отделение на държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, а за детското отделение на болницата са закупени пулсоксиметър , инфузионни помпи и мобилен апарат за функционално изследване на дишането, съобщиха от ръководството на лечебното заведение.

Дарението, което е на стойност над 52 000 лева, бе представено днес в международния ден на детето. Директорът д-р Тони Тодоров благодари на организаторите на кампанията "Жълти стотинки" за това, че са избрали болницата в Монтана за тазгодишното дарение и заяви, че предоставените неща са били абсолютно необходими. Той съобщи, че недоносените бебета вече ще могат да бъдат транспортирани със специалния кувьоз до болници в столицата, като в него ще се поддържа необходимата температура и жизнените им функции и няма да усещат по никакъв начин неравностите по пътя. Той уточни, че болницата в Монтана разполага и със специализирана линейка за транспорт на недоносени бебета.

Неонатологичното отделение на ловешката болница получи като дарение нов кувьоз

От началото на тази година досега в държавната болница в Монтана са се родили 317 деца от цяла северозападна България, съобщиха от родилното отделение на болницата.
 

Novini.bg
172 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
с

2021.06.01 | 21:19

1
един известен доктор с фалшиви операции изкарваше по 50 хил на месец

Добави коментар

Водещи новини