ВМА: Аплодисменти за спешните медици!

  • 27 май 2021 11:06

  • 702
  • 2
ВМА: Аплодисменти за спешните медици!
© Булфото - шефът на ВМА ген. Мутафчийски

Аплодисменти за спешните медици! Това написаха във "Фейсбук" от ВМА по повод Световния ден на спешната медицинска помощ.

Всяка година на 27-ми май светът изразява признателност към делото на спешните медици, които се отзовават на най-тежките инциденти и човешки трагедии.

Световният ден на спешната медицинска помощ е. "Пирогов": Благодарим!

Спешната помощ е част от националната сигурност на страната. Медиците, заети в тези звена са винаги на първа линия – всяка секунда от денонощието, през делник и празник. А пандемията от COVID-19 направи дежурствата им още по-напрегнати и продължителни.

През последната година, освен с „рутинните” случаи, спешните екипи на ВМА извършваха т.нар. триаж на пациентите с коронавирусна инфекция и ги насочваха към отделните COVID-зони на лечебното заведение. И въпреки безкрайните смени в „тежкото” защитно облекло, безспокойството и умората, те успяха да запазят усмивките си, породени от удовлетворението от спасените животи.

Те поддържаха пламъка, те намериха сили да ръкопляскат на всички, които им помагаха в битката за човешкия живот, спазвайки противоепидемичните мерки. Те излизаха с включени светлини на мобилните си телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19.

Те са героите на нашето време!

Честит празник на всички специалисти, заети в Спешната помощ!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
702 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.05.28 | 20:16

2
Аплодисменти! И за останалите ни медици на първа линия - също!
Amberuhbea

2021.05.28 | 04:23

1
М­л­­­а­д­­­а­­­ ­м­­о­­­к­­р­­­а­ ­у­­­ч­­е­­­н­­­и­­­ч­к­­а­­ ­­­ч­у­­­к­­­а­ ­­­ ­­W­ ­­W­­­ ­­­W­­­ ­­­.­ ­­­B­­­ ­G­­ ­­1­ ­­­7­­­ ­.­­­ ­­­C­­­ ­­­L­­ ­U­­­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини