Международно признание за Клиниката по Неврохирургия към Пирогов

20 април 2021 12:35

Международно признание за Клиниката по Неврохирургия към Пирогов
© Facebook
218 0

Международно признание за Клиниката по Неврохирургия към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение.

Глобалният лидер в обучението на специалисти в гръбначната хирургия AO Spine сертифицира Клиниката по Неврохирургия към УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" като един от световните центрове, които осигуряват академична среда на най-високо ниво.

AO Spine създава, разпространява и обменя знания за насърчаване на върхови постижения в грижата за пациентите с гръбначни заболявания.

"Това признание доказва, че дори пандемията не може да ни отклони от пътя на науката към непрекъснато усъвършенстване и практическия обмен на проучвания и опит", сподели удовлетворението си Проф. Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия.

Припомняме, че в началото на месец април AO Spine организира хибриден семинар на тема „Гръбначен травматизъм” с домакин Университетската болница "Н.И.Пирогов".

Проф. Габровски с прогноза кога ще си върнем нормалния живот

”Въпреки изолацията, гръбначната патология и нуждите на пациентите с гръбначни заболявания в страната не са намалели. Ето защо световният опит в грижата за хора с гръбначни увреждания и връзката с иновативните и технологични решения в методите за лечение са безценни за нас", каза началникът на Отделението по Спинална неврохирургия доктор Петър Илков.

Novini.bg
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини