Връщат училищните лекари в Бургас

  • 31 януари 2021 06:42

  • 1085
  • 2
Връщат училищните лекари в Бургас
©

Лекари ще има в най-големите училища в Бургас. Те ще бъдат ангажирани  по нова общинска програма, каза при представянето на проектобюджета кметът Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден, предаде БНР.

Той уточни, че през 2021 година ще продължат да се реализират и няколко програми, свързани с превенцията на здравето

Първоначално ще бъдат назначавани лекари, които ще имат възможност да обръщат внимание и да обслужват и по-малките училища в същия жилищен район. Ще разширим профилактичните програми сред бургаските деца в училищата – мързеливо око, гръбначни изкривявания. Ще стартират нови програми и за възрастните бургазлии – за профилактика на диабета и на глаукомата“, коментира Николов.

Със сто души ще се увеличат и потребителите на Социалния патронаж със сто души, а 250 ще могат да се възползват от услугата „ Патронажна грижа“.

Последвайте канала на

Novini.bg
1085 2

Коментари 2

Добави коментар

2021.02.03 | 11:17

2
Всичко ново е добре забравено старо! Кому беше нужно да премахват лекарите и зъболекарите от училищата? Същата работа е и с полигоните и много други!

2021.01.31 | 09:41

1
Това е системата при соца, във всяко училище в градовете да има лекар и зъболекар!В здравеопазването за пари не се споменаваше въобще!Върнете старите системи в здравеопазването и образованието!

Добави коментар

Водещи новини