БЛС също разкритикува Ицо Хазарта за сравнението му с евреите

26 януари 2021 14:02

БЛС също разкритикува Ицо Хазарта за сравнението му с евреите
© Getty Images (архив)
881 2

Български лекарски съюз е силно обезпокоен и с тревога следи нарастващото напрежение сред обществото заради действащите противоепидемични мерки и тяхното прилагане. Съсловната организация осъзнава необходимостта от ясни параметри и критерии, при които затворените бизнеси да могат да заработят отново. Осъзнава необходимостта от отговор на зададените въпроси от засегнатите браншове. БЛС смята, че е от особено значение решенията да се вземат бързо и навременно. Не бива обаче да се пропуска фактът, че в сравнение с останалите страни в Европа, мерките у нас са сред най-либералните и реално голяма част от бизнесите продължават да работят. Това съобщиха от пресцентъра на Българския лекарски съюз.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20488

Български лекарски съюз е наясно, че зад всеки затворен бизнес и зад всяко закрито работно място стоят човешки съдби и всеки български гражданин трябва да бъде убеден, че мерките, които се взимат, целят единствено и само опазването на живота и здравето на хората. На този фон е неприемливо борбата с епидемията да се определя като лична вендета на министъра на здравеопазването и да се внушава, че действията на проф. Ангелов са плод на "лично отношение".

Грозно и недопустимо е да се напада човекът, извел като приоритет опазването на живота, както на медиците, така и на всеки един български гражданин. Не е редно да се прави съпоставка, и то в национален ефир, на една тъмна епоха, свързана с физическото ликвидиране на шест милиона души и днешните икономически трудности, в които се намира целият свят. Целенасоченото отнемане на живота няма нищо общо със стремежа за неговото опазване.

Ицо Хазарта към здравния министър: Навремето един политик преценил, че евреите не са му приоритет

В условията на най-голямата криза от Втората световна война насам е недопустимо да има други приоритети освен здравето. Единствен приоритет е и трябва да бъде животът. А балансираното, рационално и гъвкаво управление на мерките, заедно с осъзнаването на необходимостта от тяхното стриктно спазване, са определящи за това как ще продължим да функционираме като общество.

От асоциацията на професионалистите по здравни грижи отговориха на Ицо Хазарта

Тук е мястото да заявим, че БЛС застава категорично зад действията на министъра на здравеопазването и призовава за разумно говорене и конструктивен диалог, ясно осъзнавайки необходимостта, че от нас, лекарите, се изисква да даваме навременни и ясни отговори на поставените от обществото въпроси. Опасността, за съжаление, все още не е отминала и всеки трябва да даде своя принос, защото борбата с епидемията е и лична отговорност и това кога и по какъв начин ще излезем от нея зависи от всеки един от нас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20488

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
881 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (2)

Добави коментар
Розата

2021.01.26 | 14:50

138756
Доктор Маджаров да не взема страна,че сме го виждали в ресторанта как изпива 6 водки Белуга.Такъв човек няма морално право да се изказва,камо ли да критикува!ДОКТОРЕ,КОЙ ТИ СИПВА ВОДКИТЕ СЕГА,КАТО Е УЖ ЗАТВОРЕНО?!За два дни 960лева беше сметката.Ами и фактура взе.За здраве на данъкоплатците!Айде Наздраве,Докторе!
?!?

2021.01.26 | 14:36

138741
Тези за какво говорят? "В условията на най-голямата криза от Втората световна война насам". "Това е една тъмна епоха, свързана с физическото ликвидиране на шест милиона души". "Ще продължим да функционираме като общество".

Добави коментар