Шефът на Александровска болница с подробности за ваксините и правилата за плановите операции

  • 15 януари 2021 07:50

  • 1446
  • 1
Шефът на Александровска болница с подробности за ваксините и правилата за плановите операции
© БТВ

От понеделник възстановяваме плановия прием за операции. Срокът не е дълъг, но сме подготвени за този ден. Ще поддържаме готовност в болницата и за трета вълна на коронавируса. Това заяви пред БТВ директорът на Александровска болница проф. Борис Богов.

"Данните у нас са обнадеждаващи, Националният оперативен щаб си върши работата. Но с оглед на новогодишните празници, се очаква ръст на заразените", разкри още той.

Връщат плановите операции. Премиерът: Ситуацията с COVID-19 трайно се подобрява

"Освобождаваме 100 легла в отделенията на Александровска болница. В COVID отделението няма да има планов прием", допълни проф. Богов за връщането на плановия прием за операции. 

"Примът за операции ще става с отрицателен тест за коронавирус. Триажът пред болницата няма да бъде закрит и всеки пациент ще премине, преди настаняването си, за антигенен тест", съобщи шефът на Александровска болница. 

Проф. Ангелов с добри новини от мерките срещу COVID-19

"50% от колегите ми бяха ваксинирани с първите ваксини срещу COVID-19. Част от колегите са преминали коронавируса, трябва да минат 3 месеца и след антигенен тест, ще бъдат имунизирани. Ваксинирането е излишно, ако човек има антитела", разкри проф. Богов. 

"Има и ваксинирани медици, които са преминали вируса, но вече нямат антитела", коментира директорът на столичната болница. 

"Престои да видим колко време ще трае имунитетът след ваксинацията", завърши проф. Борис Богов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.15 | 10:23

1
Що не сте подготвени,защото досега правихте много операции от ковид ли и нямахте време.

Добави коментар

Водещи новини