С уникална операция спасиха от ампутация ръката на пациентка

  • 06 януари 2021 11:45

  • 499
  • 0
С уникална операция спасиха от ампутация ръката на пациентка
© УМБАЛ Св. Анна-София

Жена (на 34 г.) е пострадала в началото на седмицата, при ПТП на магистрала „Тракия". Тя е приета в понеделник, късния следобед в СО на УМБАЛ „Св. Анна"- София АД с тежко счупване на раменна кост, тежка открита конквасация на лява предмишница(буквално преведено - смачкана), с костен и мекотъканен дефект.

При травмата са засегнати и магистрални съдове, вследствие на което има и тежка кръвозагуба.

След body scener пациентката е насочена за операция по спешност и е оперирана от мултидисциплинарен екип начел с д-р Евгени Нешев, д-р Бахрам Фирузи, д-р Росен Георгиев и Д-р Виктор Стаменов от Клиника по ортопедия и травматология в най-модерната спешна болница в България - УМБАЛ „Св. Анна"- София АД.

 Уникална операция: Български лекари спасиха ръката на мъж

Благодарение и на професионализма на анестезиологичния екип, ръководен от д-р Иван Вълчев и д-р Виктор Дечев, след 6 часовата оперативна интервенция лекарите успяват да спасят цялата ръка от ампутация и е извършено поставяне на външен фиксатор. Възстановени са артериите на лявата ръка.

Жената се възстановява в реанимация на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД. След стабилизация лечението продължава на етапи, с реконструкция на лява предмишница.

Novini.bg
499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини