МБАЛ-Смолян получи десет ваксини

  • 29 декември 2020 17:25

  • 458
  • 0
МБАЛ-Смолян получи десет ваксини
© Getty Images/Guliver (архив)

Областната болница в Смолян получи днес 10 ваксини срещу COVID-19, съобщиха от МБАЛ-Смолян. С тях ще се ваксинират лекари на първа линия, които не са боледували от коронавирус. Около една трета от персонала на МБАЛ- Смолян са проявили желание да си поставят ваксини.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Първата пратка от ваксините в болницата ще се инжектират на началници на отделения, медицински сестри и санитари. В МБАЛ- Смолян има подготвен кабинет, където се провежда ваксинирането, уточняват от здравното заведение.

В последните дни на декември в областната болница се лекуват 40 пациенти с коронавирус, като четирима са настанени в интензивния сектор. Максималният брой легла за ковид пациенти е 154, което е половината от капацитета на МБАЛ- Смолян.

Във Видин днес поставиха първите ваксини срещу COVID-19

2020 година беше тежка за болницата, посочва изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев. Според него доставката на ваксините дава надежда, че следващата година ще е по-добра и ще се пребори епидемията.

Общо 25 дози ваксина срещу коронавирус бяха получени през празничните дни в РЗИ- Смолян. В имунизационния кабинет на инспекцията първи бяха ваксинирани медици от Центъра за спешна медицинска помощ.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини