Започна имунизацията и на медиците в Разград

  • 29 декември 2020 12:51

  • 225
  • 0
Започна имунизацията и на медиците в Разград
© Gettyimages/архив

Започна имунизацията и на медиците в Разград. Първата доза на ваксината ще бъде поставена на 130 медицински служители от разградската болница - лекари, сестри, помощен персонал. Ще се ваксинират и други специалисти на първа линия в системата на здравеопазването, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Разград д-р Петър Тодоров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Той обясни, че първият ваксиниран лекар е бил началникът на отделението по акушерство и гинекология д-р Мишел Озиолор. По думите на д-р Тодоров ваксинирането на здравните специалисти трябва да приключи днес, но ако не успеят екипите в имунизационния кабинет на болницата ще продължат работата си и утре. Д-р Тодоров заяви още, че самият той също ще се ваксинира, но през март, тъй като е преболедувал вируса.

Доц. Мангъров: Ваксинирайте възрастните, лекарите не са най-важни сега

Смятам, че имунизацията е много мощно средство в превенцията и профилактиката на тази лоша болест, каза д-р Георги Кулишев, началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение, който също бе имунизиран и изрази мнение, че е добре всички хора да се ваксинират.
Горещо да се имунизират всички препоръча и директорът на РЗОК в Разград д-р Камелия Станева, която също получи доза от ваксината, защото по думите й в еволюционен план ваксинацията е спасила човечеството.

Категорична, че ще се ваксинира още днес, бе и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева. Затова съм тук, съпругът ми д-р Евгений Генев като член на екипа на разградската болница също мина през имунизационния кабинет, каза д-р Генева. Тя посочи, че втората доза от ваксината за медиците в област Разград ще бъде получена към края на януари. По думите й досега желание да се ваксинират са заявили 520 лекари и медицински специалисти от цялата област, но списъкът е отворен и броят им непрекъснато се променя.

Областния управител Гюнай Хюсмен, който посети с екипа си имунизационния кабинет сподели, че днешният ден е знаков, това по думите му е първа крачка към подобряването на живота в областта. Той подчерта, че ако лекарите кажат, веднага би се имунизирал, но тъй като също е преболедувал вируса нуждата му от ваксинация е след няколко месеца.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини