В четири общински болници в София имунизацираха медици срещу COVID-19

  • 27 декември 2020 20:13

  • 928
  • 3
В четири общински болници в София имунизацираха медици срещу COVID-19
© bulphoto

В четирите общински многопрофилни болници в София, в които има разкрити ковид-отделения, започна имунизацията на медиците, декларирали, че желаят това, съобщиха от Столична община.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Общо 50 лекари, сестри, лаборанти и санитари от Пета МБАЛ ще получат първата си доза ваксина в дните до 29 декември, обясни директорът на общинското лечебно заведение д-р Борил Петров.

Министър Ангелов: Хладилни камиони на „Пфайзер“ ще докарат следващите пратки от ваксината

Имунизации се провеждат и в Университетската Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Четвърта МБАЛ, съобщиха изпълнителните директори на лечебните заведения.

Медиците, за които не достигат ваксини от първата пратка, ще бъдат имунизирани щом пристигнат следващите доставки, са посочили от Министерството на здравеопазването.

От днес в цялата страна започнаха имунизациите на медиците от първа линия. Първият българин, който бе ваксиниран срещу COVID-19 у нас, бе здравният министър проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г..

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
928 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
диктатора мутра

2020.12.28 | 11:26

3
Борисов трябва да го осъдят за шпионаж, защото без да се допита до народа на България дарява ваксини на най големият ни враг. Постоянно правят пропаганда против България. Те го плюват но той мисли че дъжд го вали. Така премиера ни помага на враговете на държавата ни. Тези комунистически слуги на Тито които управляват Северна Македония са наши врагове. Със знанието на Борисов се внасят опасни боклуци в страната ни и отровиха въздуха, водата и почвата. Ако ''правосъдието'' не го осъди, то Господ дано свърши това.
Петър Апостолов

2020.12.28 | 11:08

2
Желателно е много по бързо и повече хора да бъдат ваксинирани. Около петнадесетина минути са необходими за да бъдат прегледани хората който ще се ваксинират. Затова е желателно да има повече лекари които преглеждат и да се роботи на смени или с удължено работно време. Защото пандемията унищожава психически и физически хората. Колкото по бързо остане в миналото, толкова по бързо хората ще се чувстват свободни и щастливи. Живота и здравето са най големите богатства.
Biser Stanev

2020.12.27 | 21:10

1
Успех

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини