Лекарка от „Пирогов” е на първа линия още от март

  • 27 декември 2020 17:13

  • 988
  • 1
Лекарка от „Пирогов” е на първа линия още от март
© Кадър: Нова телевизия

С вяра и с хипократова клетва ежедневно в „Пирогов” д-р Диана Димитрова е на първа линия във войната с COVID-19 от месец март.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

„Винаги в „Пирогов” е било много натоварено. Винаги, от първия ден, в който дойдох в тази болница. Ежедневието е много натоварено. Това, което се случи от месец март насам, просто няма как да се сравни. Всичко се променя с часове, с дни и нещо, което е важало допреди два дни, в момента е невалидно”, обяснява д-р Димитрова в предаването "Неделята по Нова телевизия.

Спасени пациенти разказват за битката си с COVID-19

Казва, че трудно е било началото на пандемията. Защото COVID е инфекциозно заболяване, а „Пирогов” е спешна болница. Задачата пред медиците и ръководството тук е била бързо да намерят варианта, така че да лекуват и спешните случаи и заразените с COVID - без едното да е за сметка на другото. „Мисля, че се справихме. Но в началото не съм си тръгвала преди 10-ия час”, споделя тя.

Към днешна дата екипът в спешния център се чувства по-подготвен, знае вече повече за коронавируса, но признава, че натоварването е по- голямо. За лекарите спасяването на хора в ситуация на пандемия минава на преден план, а някъде в страни остава семейството.

Д-р Димитрова е самотна майка. Синът й е с дислексия. Но казва, че се справят. Пандемията идва в момент, в който момчето е самостоятелно и проявява разбиране. Надеждата за нормалност в ежедневието ни са ваксините, убедена е доктор Димитрова.

„Всяка една епидемия, през годините исторически е доказано, че това е единственият вариант да излезем от ситуация. И това го показаха и ваксините поне за момента. Убедена съм, че ще прЕминемЕминемМаршъл Брус Матърс III (на английски: Marshall Bruce Mathers III), по-известен с. Просто трябва да си вземем уроците”, заявява доктор Димитрова.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
988 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сузана Гюнтер

2020.12.28 | 11:43

1
Лекарите са много по полезни от мутрата Борисов но са ощетени със заплатите и се принуждават да напускат държавата ни заради ниските заплати. Освен че отвсякъде взима комисионни и ограбва държавата ни, той я докара до дъното на тресавището. Българите са с най ниско заплащане в Европа и едвам оцеляват. Страната ни е най замърсена и отровена с негово участие. Партийните му фирми ограбват държавата, а той пълни чекмеджетата си със злато и пари. Със санирането ограбва държавата като не слагат дюбели и ситна мрежа рабица. След втората година започва да пада изолацията. Некачествено свършена работа са и магистралите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини