В Сливен са разкрити COVID-кабинети и лаборатории за PCR-тестове

  • 17 декември 2020 14:43

  • 383
  • 0
В Сливен са разкрити COVID-кабинети и лаборатории за PCR-тестове
© gettyimages

В три лечебни заведения в Сливен са разкрити COVID-кабинети за преглед на пациенти на място с решение на Областния кризисен щаб, съобщават от Щаба.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В МБАЛ - Сливен към ВМА - София /военната болница/ консултация с лекар-инфекционист може да бъде получена от 9 до 11 и от 13 до 15 часа. В "ДКЦ-1" пулмолог приема пациенти от 10 до 17 часа.

11-годишно момченце е сред новите жертви на COVID-19 в страната

Кабинетът към "ДКЦ - Сливен" работи от 9 до 12 и от 14 до 17 часа, консултациите дават невролог, гастроентеролог и ендокринолог. Със заповед на здравния министър от 14 декември в Сливен работят още две лаборатории, където се правят PCR-тестове за доказване на COVID-19. От скоро работи и лабораторията към МБАЛ "Хаджи Димитър".

Във всички многопрофилни болници за активно лечение на територията на областта са разкрити легла и са осигурени екипи за лечение на пациенти с коронавирусни инфекции. Плановите хоспитализации са спрени. При наличие на симптоми, гражданите трябва да се самоизолират и да се консултират с личния си лекар. Той ще направи преценка на състоянието им и при необходимост може да насочи пациента за извършване на PCR-тест и други изследвания.

В сайта на РЗИ е публикуван списък на общопрактикуващите лекари, техните заместници и звената за неотложна помощ, поместени са и телефоните за контакти. Списъкът може да бъде видян и в сайта на областната администрация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини