Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра по трансфузионна хематология в Плевен за даряване на кръвна плазма

  • 13 декември 2020 14:54

  • 1557
  • 0
Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра по трансфузионна хематология в Плевен за даряване на кръвна плазма
© Getty (архив)

Създаден е синхрон между областната болница в Габрово и центъра по трансфузионна хематология в Плевен, за даряване на кръвна плазма за лечение на COVID-19. Помощта ще е в полза на болните в най-голямото здравно заведение в Габрово, а по желание на донора плазмата ще се използва за конкретен пациент, уточнява директорът на болницата д-р Минко Михов, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В стационара в Габрово ще се извършват необходимите предварителни изследвания на желаещите да дарят плазма за лечение на болни с COVID -19. Условието към дарителите е да се чувстват здрави и да са изминали не по-малко от 40 дни от положителният им PCR тест.

Шефът на университетската болница в Цюрих иска национален локдаун

На подходящите да станат донори ще бъде записан конкретен час за процедурата и ще бъде осигурен транспорт до кръвния център в Плевен, който разполага с апаратура за изготвяне на реконвалесцентна плазма.

Друга възможност е желаещите да дарят кръв в Габрово. В последствие плазмата ще бъде изследвана и при наличие на достатъчно антитела - използвана за лечение на болни с COVID -19.

Повече информация може да бъде предоставена в кръвния център в Габрово, на телефон: 0885 37 03 38, всеки работен ден от 08:00 до 16:00 часа.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини