В трите болници в област Търговище се лекуват 91 пациенти с коронавирус

  • 10 декември 2020 11:11

  • 328
  • 0
В трите болници в област Търговище се лекуват 91 пациенти с коронавирус
© Gettyimages/архив

В трите болници в област Търговище в в Търговище, в Попово и в Омуртаг, към днешна дата се лекуват 91 пациенти, диагностицирани с коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Най-много от тях - 55, са настанени в МБАЛ-Търговище, където заразени с коронавирус се настаняват в пет отделения. Днес новодиагностицираните са 23-ма, съобщиха от Областния кризисен щаб.

33% от жертвите на COVID-19 за денонощието са били без придружаващи заболявания

В МБАЛ-Омуртаг се лекуват 22 пациенти с положителен резултат от вирусологично изследване, а в МБАЛ-Попово - 14. Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта е 1920, на домашно лечение са 269. 1425 човека са се излекували от коронавирусната инфекция. От началото на пандемията 135 жители на региона не са успели да преборят болестта и са починали.

Дарители оказват подкрепа на медиците в здравните заведения. Още в началото на пандемията болниците имаха нужда от допълнителен ресурс, за да осигурят необходимите за работата им лични предпазни средства и дезинфекционни препарати. За всекидневната работа с инфектираните пациенти се използват много на брой предпазни маски, костюми, ръкавици и т.н. Заради това в началото на седмицата народният представител от БСП от Търговищки избирателен район проф. Светла Бъчварова се е свързала с ръководствата на болниците в Омуртаг, в Попово и в Търговище. Заедно с общински съветници от БСП от региона, е дарила и трите лечебни заведения с предпазни средства. За нуждите на работещите са били предоставени и препарати за дезинфекциране на помещенията.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини