Болница "Света Анна" ще се сдобие с нова медицинска апаратура

  • 09 декември 2020 16:16

  • 336
  • 2
Болница "Света Анна" ще се сдобие с нова медицинска апаратура
© Getty Images (архив)

Министерският съвет прие Постановление за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на „Многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна“ - София АД, гр. София. Увеличението на капитала ще се извърши чрез издаване на нови акции, след извършване на парична вноска в размер на 970 000 лв.

Със средствата се предвижда да бъде закупена медицинска апаратура за нуждите на Клиника по кардиология при „Многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна“ - София АД, чрез възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на С-рамо, Система за инвазивни електрофизиологични криотерапевтични процедури и Операционна маса за Клиника по кардиология и обучение на персонала за работа с нея“.

Министерският съвет одобри също така изменение на Постановление №88 от 2018 г. за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на Многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“ - АД, гр. Враца, и на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - АД, гр. Ловеч. С постановлението се удължава срокът за възстановяване на средствата от лечебните заведения до 10.12.2022 г.

Лекарите от "Света Анна" отново призоваха за солидарност в борбата срещу COVID-19

Проектът на Постановление съответства и изпълнява политиката на правителството за подобряване функционирането и контрола на здравната система в страната и повишаване качеството на медицинската помощ. Очакваните резултати от приемането на постановлението са свързани с нормализиране на дейността на болниците и оптимално задоволяване на потребностите на населението от болнична медицинска помощ в областите Враца и Ловеч.

С друго постановление правителството одобри промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. във връзка с увеличаване капитала на търговско дружество и увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на „Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова” АД, гр. Габрово. Държавата ще увеличи акционерното си участие в капитала на дружеството чрез парична вноска в размер на 490 000 лв. от бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. Със средствата се предвижда да бъде извършен ремонт и реконструкция на Акушеро-гинекологично отделение на „Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ АД, гр. Габрово.

Последвайте канала на

Novini.bg
336 2

Коментари 2

Добави коментар
аз пък

2020.12.09 | 18:07

2
се надявах, че се е сдобила с нова медицинска сестра /че да станат поне две/...
Гост

2020.12.09 | 16:44

1
Болница Св. Анна трябва да се сдобие с кадърни лекари, а после с апаратура

Добави коментар

Водещи новини