Болницата в Мездра получи апарат за кислородна терапия

С финансовата подкрепа на община Мездра многопрофилната болница за активно лечение в града беше оборудвана с дихателен апарат за кислородна терапия на пациенти с COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18770

Апаратът е за лечение на болни с белодробна недостатъчност и тежка форма на коронавирусна инфекция. Монтиран е в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където има шест легла за COVID пациенти. Новото оборудване е на стойност 32 000 лева. Местната управа в Мездра дари на общинската болница и костюми и предпазни средства от висок клас за медиците на първа линия. В лечебното заведение има и COVID отделение за по-лека форма на инфекцията с 21 легла.

Ученици и учители с трогателен жест към медиците в Мездра

Междувременно стана ясно, че болницата е подобрила финансовите си резултати въпреки кризата. За първите девет месеца на годината лечебното заведение е увеличило печалбата си с 25% спрямо същия период миналата година. Размерът ѝ е 215 000 лева, отбелязва БНР.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18770

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.06 | 07:25
    Дааа всичко е за пари да се пишат че са лекували ковид. А знаете ли че там работят най-вече пенсионери, някои едвам ходят ? Ето такива болници точат здравната каса .Толкоз години е все пред фалит пък изведнъж процъфтя. Странно е
  2. 2020.12.05 | 18:03
    За това ли пациенти от Мездра и околностите с ковид се налага да бъдат транспортина от близки в София за лечение? Жена в тежко състояние не е приета за лечение нито в Мездра, нито във Враца! Просто цирка е пълен не знам има ли смисъл ваобще да работят тези лечебни заведение поне да знаем, че болница няма!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет