ДКЦ "Софиямед" - Люлин вече с експресен PCR тест за COVID-19

ДКЦ „Софиямед“-Люлин вече предлага възможност за тестване на пациенти суспектни за ковид инфекция и с експресен PCR тест.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18480

Лечебното заведение до този момент осъществяваше PCR тестове със стандартен срок на изследване на пробата до 36ч., а от 7 декември(понеделник) вече и по бърз метод с резултат според технологичната натовареност от 1 до 4 часа.

Лабораторията по вирусология на Университетски медицински комплекс „Софиямед“, която е сертифицирана като потвърждаваща при изследване на пациенти с COVID-19, разполага с последно поколение апаратура за молекулярни изследвания. Платформата позволява провеждане на т. нар. ускорено изследване за наличие на коронавирусна РНК посредством RT-PCR метод, съобщават от лечебното заведение.

Апаратурата, която стартира работа преди няколко месеца в ДКЦ „Софиямед“ БЛОК1 (бул.Г.М.Димитров 16), а вече и в ДКЦ „Софиямед“-Люлин, се нарича „iPonatic” и е производство на водещата, световно известна китайска компания „Sansure Biotech“.

Новата платформа ще бъде използвана и в ДКЦ „Софиямед“-Люлин, както за по-бързо получаване на резултати при суспектни пациенти, които се приемат за лечение в болница „Софиямед“, така и за тестване на амбулаторни лица. Фирмата вносител изтъква, че водещата световна роля на „Sansure Biotech“ се доказва и от дела им от цели 40% на китайският пазар в този сегмент. Редица лаборатории в Китай са снабдени именно с тази апаратура и благодарение на нея тестването за коронавируси на населението се извършва по много по-бърз начин.

Изследване то чрез експресен PCR метод в ДКЦ „Софиямед“ – Люлин се извършва с предварително записване на час от понеделник до петък на тел.  02 465 0003 или онлайн през системата на www.Superdoc.bg - https://superdoc.bg/lekar/ekspresen-RT-PCR-test-za-koronavirus

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18480

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет